Press "Enter" to skip to content

Отключете Тайната на Суперхраната: Черният Касис и Неговите Епични Здравословни Предимства

Черен касис – е малък и тъмен плод, който расте на храст в Европа и Азия. Тя има характерен кисело-сладък вкус.

Черният касис може да се нарече суперхрана, защото е пълен с хранителни вещества и може да има положителни влияния върху здравето ни.

Ето защо черният касис е добър за нас:

1. Богат на Витамини и Минерали:

  • Черният касис съдържа много важни витамини и минерали като витамин С, витамин А, калий, желязо, калций и манган.

2. Много Антиоксиданти:

  • Този плод е пълен с антиоксиданти, особено антоцианини и кверцетин. Те помагат на клетките ни да се защитават от свободните радикали и да останат здрави.

3. Подкрепа за Имунната Система:

  • Тъй като черният касис има много витамин С, той може да подпомогне имунната ни система и да я направи по-силна срещу инфекции.

Седем 7 – Първокласно българско вино от касис

Първото българско вино от касис СЕДЕМ 7 е произведено по технологията на сухите вина от сладки, месести плодове, отгледани по БИО стандарт, които имат високо съдържание на витамин С.

Първото българско вино от касис СЕДЕМ 7

4. Противовъзпалителни Свойства:

  • Антиоксидантите и фитохимикалите в черния касис могат да ни помогнат да се справим със запалението и да ни облекчат при болести като артрит.

5. За Сърцето:

  • Съединението антоцианин, което се намира в черния касис, може да подпомогне сърцето ни, като намали кръвното налягане, намали риска от сърдечни болести и подобри работата на съдовете ни.

6. За Здрави Очи:

  • Черният касис съдържа лутеин и зеаксантин, които помагат за здравето на очите и предпазват от различни болести.

7. За Когнитивните Функции:

  • Някои изследвания показват, че черният касис може да подпомогне мозъчните функции и да предпази от старческо умствено изтощение.

8. За Здрава Кожа:

  • Витамините, антиоксидантите и важните мастни киселини в черния касис могат да подпомогнат кожата ни, като я предпазят от стареене и я правят мека.

9. За Здраве на Храносмилателната Система:

  • Черният касис съдържа диетични фибри, които помагат на храносмилателната система да функционира по-добре и предотвратяват запек.

10. Възможност за Антиканцероген Ефект:

  • Някои научни изследвания показват, че черният касис може да има антиканцероген ефект, но все още се изисква повече научно изследване в тази област.

Така че, ако искате да се възползвате от ползите на черния касис, можете да го добавите към закуската, йогурта, смути или салатите си.

Можете също да го опитате като чай от черен касис или да го включите в различни рецепти за десерти и сладкиши.

Важно е да помним, че разнообразната и здравословна диета, заедно с активен начин на живот, са ключът към нашето общо здраве и благополучие.

Открий Седем 7 – Първокласното българско вино от касис